AB Karl Hedin lanserar unik vindskiva

2012-03-15 | Webmaster

Vindbrädor som förstörs av exempelvis vridning och förruttnelse är ett minst sagt vanligt förekommande problem för många husägare, och en av de största anledningarna till de takjobb som utförs varje år.

 För att minimera risken för ovälkomna takjobb som dessa, har AB Karl Hedin nu utvecklat en ny, och helt unik, typ av vindbräda som garanterat minskar risken för fuktinträngning och vridning. I och med att vindbrädan är den mest utsatta brädan på huset tycker vi att det är en självklarthet att den ska hålla högsta kvalitet, säger Stefan Forsberg, marknadschef på AB Karl Hedin.

Den världsunika vindbrädan som lanseras i mitten av mars kommer därför att vara flera nivåer mer motståndskraftig än de alternativ som tidigare funnits på marknaden.

-          Den kommer att vara målad två gånger och därmed stå emot fukt och vridning mycket bättre, berättar Forsberg.

Alla sidor, även de spontade ändarna, kommer att vara grundade och mellanstrukna, och framsidan behöver sedan bara strykas med en slutfärg. Något som inte bara genererar i en bättre och mer motståndskraftig vindbräda, utan även i att kunden sparar tid. Brädans spontade ändar gör det dessutom enkelt att skarva, och den perfekta passningen ger en tät, stark skarv då skivorna inte slår sig.

Den nya vindbrädan har sina rötter i den av AB Karl Hedin redan etablerade och framgångsrika Bergslagspanelen, som även den är målad två gånger.

-          Idén till vindbrädan föddes i vintras. Vi började prata om hur mycket takjobb som utfördes på grund av skador med ruttna vindbrädor och ville helt enkelt komma på ett sätta att förhindra detta så mycket som möjligt, berättar Stefan.

Det finns redan nu ett intresse för den nya vindbrädan, visar enkäter besvarade av såväl ”hemmafixare som proffs” då vindbrädan är en produkt som saknats på marknaden. Därför känns det extra roligt att AB Karl Hedin kan erbjuda våra kunder ännu en unik produkt.