Kontakta oss

Tema Hållbarhet

Kärntrall – kvalitet från planta till planka!

Bergslagspanel, Hedinregel, Kärntrall, Topptrall, kvalitetsvirke av timmer från våra egna skogar, sågade i våra egna sågverk, och som du bara hittar i våra egna bygghandlar. Toppkvalitet hela vägen från planta till planka, så att du och dina kunder vet att du använder det bästa virke som finns!

 

 Toppkvalitet från planta till planka


Kärntrall

Nyckeln till ett snyggt trädäck som klarar väder och vind i årtionden är själva råvaran. Det finns ingen genväg! Det enda raka är att tillverka trallvirket av kärnved från  rotstocken, eller av virke från toppen av trädet.

– Vi sågar vår Kärntrall ur centrum av rotstockar av riktigt gammal fura, säger Martin Stolth. Sådan kärnved är tätvuxen, har liten kvist och innehåller mycket kådämnen och harts, vilket ger extremt bra rötskydd. En 100 % naturlig produkt som varken behöver impregnering eller andra tillsatser. Den har måttet 34x145mm, lite kraftigare än vanligt trallvirke. Rejäl att arbeta med och man slipper svikt i bräderna när man går på trädäcket.


– Förr impregnerade man inte trä, utan använde kärnvirke till byggnation som var utsatt för väder och vind, berättar Martin. Nu tar vi upp den traditionen igen med vår Kärntrall. Kärntrallen är en av de bästa trallvirken som marknaden har att erbjuda. En livslång produkt som nu finns på alla AB Karl Hedins bygghandlar. Välkommen in och kolla Kärntrall nästa gång du ska bygga ett trädäck. Både du och din kund kommer att bli nöjda, och du slipper reklamation på grund av dåligt virke.

Copyright © AB Karl Hedin Bygghandel 2024
Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB