Kontakta oss

DAGS ATT FÖRNYA FASADEN?

Fasaden är husets yttersta skal och har stor påverkan på både utseende och väderskydd. Genom att byta fasadpanelen förhöjer du både husets utseende och gör det bättre skyddat mot de yttre elementen. 


I den här artikeln kommer vi att titta närmare på fasadbyte och ytterpanel.


Behöver min ytterpanel bytas ut?

Det första du bör göra för att ta reda på om din ytterpanel behöver bytas ut är att utvärdera skicket på den befintliga panelen. Om panelen är skadad eller rutten, behöver den bytas ut. Om panelen är i gott skick är det inte nödvändigt att byta ut den, men av estetiska skäl kan du välja att byta ut den ändå eller måla om den.Kan jag byta panel på egen hand?

Att byta panel på egen hand kan vara ett spännande projekt, och helt möjligt att genomföra även om du har begränsad erfarenhet av byggprojekt. Förvänta dig dock att det tar längre tid och kräver mer förberedelse jämfört med om du anlitar proffesionella hantverkare som gör jobbet åt dig. Om du bestämmer dig för att byta panel på egen hand är det viktigt att tänka på säkerheten vid arbete på höga höjder. 


En detaljerad steg-för-steg guide till ditt panelbyte hittar du här:

Byggbeskrivningar (Utvändigt)Olika typer av panel

Det finns en rad olika typer av ytterpanel att välja mellan, beroende på vilken stil man är ute efter. I vårt sortiment har vi bland annat enkelfasspont, dubbelfasspont, lockpanel och falsad spårpanel. Om du vill läsa mer om olika ytterpaneler och dess skillnader rekommenderar vi denna artikel från Svenskt Trä.


Vårt lagersortiment med produkter till ditt panelbyte hittar du här:

Träprodukter | Infästning | Maskiner

Vi har även ett enormt beställningssortiment, kontakta din byggsäljare för mer information.Vad kostar det att byta ytterpanel?

Kostnaden för ett fasadbyte beror till stor del på vilken typ av panel du väljer, storleken på din fasad och om du anlitar hantverkare eller gör jobbet själv. Vi kan räkna på materialkostnaden åt dig, kontakta din lokala bygghandel så hjälper vi dig.


Köp material till ditt fasadbyte hos AB Karl Hedin Bygghandel 

Hos oss hittar du ett komplett sortiment av byggmaterial med allt du behöver till ditt fasadbyte. Vi erbjuder bland annat vår egna produktserie Bergslagspanel som består av en rad olika mellanstrukna ytterpaneler. Besök din lokala bygghandel för varuprov och personlig rådgivning inför ditt panelbyte. 


Läs mer om våra tjänster här:

TjänsterTransport | Sågning | Betalsätt


Copyright © AB Karl Hedin Bygghandel 2024
Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB