Kontakta oss

BYGGA ALTAN

En altan kan vara en fantastisk tillägg till ditt hem.

Det är en plats där du kan koppla av och njuta av solen, bjuda in vänner och familj till utomhusmiddagar eller bara koppla av med en bok. I denna artikel kommer vi att gå igenom vad som kan vara bra att tänka på inför ditt altanbygge!

Planering

Det första steget när du vill bygga en altan är att planera projektet noggrant. Tänk på vilken storlek altanen ska vara, vilket material du vill använda och hur altanen ska konstrueras. Vi hjälper dig gärna med planeringen.


Val av material 

Impregnerad trall, som är ett trämaterial, har varit det vanligaste materialvalet till altaner i många år. Trä ger en naturlig känsla och ett tidlöst utseende som passar till alla typer av hus och trädgårdar. Desuttom är impregnerad trall ofta billigare jämfört med många andra material, vilket gör det till ett bra val för den som vill bygga en altan utan att spendera alltför mycket pengar.


Ett annat vanligt förekommande material är komposittrall, som är ett bra val för den som vill ha en altan med minimimalt underhåll. Komposittrall, som är tillverkat av en blandning mellan träfiber och plast, är nämligen mycket resistent mot sol, regn, fukt, röta och behöver varken behandlas med olja eller lasyr. Komposittrall finns dessutom i flera olika utföranden att välja mellan.


Även marksten är ett populärt val för terassen och vi kan erbjuda många olika varianter. 


Hos AB Karl Hedin Bygghandel kan du hitta för de flesta material för ditt projekt. Besök oss idag för att se varuprov och bolla idéer.


Konstruktion

Det första du behöver göra är att bestämma dig för vilken typ av grund din altan ska ha. Att använda sig av plintar är en vanligt förekommande lösning. Du kan välja mellan att använda dig av färdiga plintar eller gjuta egna. Att gjuta på egen hand är oftast en billigare lösning, men det tar längre tid.

 

När grunden är färdig är det dags att bygga bjälklaget. När du konstruerar bjälklaget är det viktigt att du planerar för en stabil och säker konstruktion, och väljer material därefter. Vi rekommenderar också att du bygger med en svag lutning för att vattnet ska rinna av när det regnar. När bjälklaget är klart så lägger du trallen, och sätter upp eventuella staket.


Om du vill ha hjälp med hur du ska konstruera din altan eller välja rätt material och verktyg är du välkommen att besöka din lokala bygghandel. Vi ser fram emot att få vara delaktiga i skapandet av din drömaltan.


Här hittar du en detaljerad steg-för-steg guide till hur du bygger din altan:

Byggbeskrivningar (Utvändigt)


Vårt lagersortiment med produkter till din altan hittar du här:

Träprodukter | Marksten | Infästning | Maskiner 


Vi har även ett enormt beställningssortiment, kontakta din lokala bygghandel för mer information.


Underhåll

För att förlänga livslängden på din träaltan är det viktigt att du tar hand om den och underhåller den regelbundet. Ett vanligt sätt att göra detta på är att behandla altanen med olja eller lasyr. Vi rekommenderar att du alltid följer underhållsanvisningarna från leverantören för att din altan ska hålla så länge som möjligt.


En altan byggd med komposittrall påverkas inte av fukt och röta på samma sätt som en altan i trä gör, och behöver därför inte behandlas i samma utsträckning.


Kostnad

Vad kostar det att bygga en ny altan? Det är en fråga som vi ofta får, och svaret på den frågan skiljer mycket beroende storlek och materialval. Vi hjälper dig gärna att räkna på vad just din altan kommer kosta, och ser till att hitta en lösning som passar din budget och dina behov. 


Köp material till din altan hos AB Karl Hedin Bygghandel

Vi har ett komplett byggsortiment med allt du behöver för att bygga din drömaltan. Besök din lokala bygghandel för varuprov och personlig rådgivning.


Läs mer om våra tjänster här:

Tjänster | Transport | Sågning


Copyright © AB Karl Hedin Bygghandel 2024
Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB