Kontakta oss

DAGS ATT BYTA TAK?

Ett tak är en av de viktigaste komponenterna i ett hus och har en viktig roll i att skydda mot naturens krafter. För att undvika allvarliga problem som läckage, vattenskador och mögel är det viktigt att takbytet görs i god tid.


I den här artikeln kommer vi att gå in på ämnet takbyte. 

Varför ska man byta tak?

Taket på ditt hus är en viktig barriär som skyddar dig och din familj från naturens krafter. Ett gammalt eller skadat tak kan leda till läckage och fuktproblem i huset. Genom att byta taket i god tid kan du säkerställa att ditt hus förblir skyddat mot naturens krafter och du behöver inte oroa dig för evenutella fuktskador.När behöver taket bytas ut?

Ett vanligt tecken på att taket behöver bytas ut är dess ålder. Om ditt tak börjar närma sig eller har passerat sin livslängd bör du överväga att byta ut det. Livslängden kan dock variera mycket från tak till tak, och det kan därför vara bra att årligen kontrollera takets skick. Då har du chansen att upptäcka skador i tid, och åtgärda dem innan det har gått för långt. Olika takmaterial

Det finns många olika takmaterial att välja mellan men det är allra vanligaste är tegelpannor, betongpannor och takplåt. Hos oss på AB Karl Hedin Bygghandel hittar du alla tre variaterna. 


Tegelpannor är en av de vanligaste takmaterialen i Sverige och har använts i århundraden. Fördelarna med tegelpannor är deras hållbarhet, långa livslängd och vackra utseende. Tegelpannor är också ett miljövänligt alternativ, eftersom de är tillverkade av naturmaterial. En nackdel däremot är att de är svårare att installera än till exempel betongpannor, vilket kan göra takbytet dyrare.


Betongpannor är ett annat populärt takmaterial. De är billigare än tegelpannor och lättare att installera. De är också mycket hållbara. Betongpannor finns i en mängd olika färger och former.


Takplåt är ett modernt alternativ till de traditionella takmaterialen. Takplåt väger mindre än tegel- och betongpannor och går fortare att installera. Det är också lättare att underhålla. En nackdel med takplåt är att det ger ifrån sig högre ljud vid regn och hagel än vad de andra takmaterialen gör.


Vårt lagersortiment med produkter till ditt takbyte hittar du här:

Byggmaterial | Maskiner

Vi har även ett enormt beställningssortiment, kontakta din lokala bygghandel för mer information.Köp ditt takmaterial hos AB Karl Hedin Bygghandel

Vi har kunnig personal och ett komplett sortiment inom takmaterial. Besök din lokala AB Karl Hedin Bygghandel för personlig rådgivning i samband med ditt takbyte.


Läs mer om våra tjänster här:

Tjänster | Transport | Betalsätt


Copyright © AB Karl Hedin Bygghandel 2024
Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB